Suomen Meniere-liitto juhlii 30-vuotista taivaltaan Tampereella 19.10.2019

Suomen Meniere-liitto juhlii 30-vuotista taivaltaan Tampereella 19.10.2019

Suomen Meniere-liiton lehdistötiedote

Oulussa 8.10.2019

Suomen Meniere-liitto juhlii 30-vuotista taivaltaan Tampereella 19.10.2019

Korva- nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Martti Sorri kertoo juhlassa yhdistystoimintamme alkuajoista. Saamme kuulla myös näyttelijä Seela Sellan kokemuksen Menieren taudin kanssa selviytymisestä.

Syynä Meniere-yhdistystoiminnan aloittamiseen oli Menieren taudin vähäinen tunnettuus ja vertaistuen tarve. Menieren tauti on sisäkorvan sairaus, jossa oireina ovat huimaus, tinnitus sekä kuulonalenema.

Menieren taudin esiintyvyys

Menieren tautia esiintyy yhtä paljon miehillä ja naisilla, yhtä usein oikeassa kuin vasemmassakin korvassa. Tautiin sairastutaan tavallisimmin keski-iässä 40-60 -vuotiaana. Alle 20-vuotiailla Menieren tauti on harvinainen.

Menieren tautiin sairastuu Suomessa vuosittain noin 1000 henkeä. Meniere-diagnoosi on 25 000 henkilöllä ja varmentamattomia Menieren tautia sairastavia arvioidaan Suomessa olevan noin 70 000.

Menieren tautia sairastavalle on tärkeää terveet elämäntavat ja hyvä kunto, vähäsuolainen ruoka, riittävä uni, stressin välttäminen, tasapainoharjoitukset, huimauskuntoutus, lääkitys, tarvittaessa kirurgiset toimenpiteet.

Suomen Meniere-liiton tavoitteena on parantaa Menieren tautia sairastavan elämänlaatua. Tässä tarkoituksessa se antaa tietoa Menieren taudista, toimii edunvalvontajärjestönä viranomaisten suuntaan, pyrkii poistamaan työelämän esteitä, tiedottaa kuntoutuksesta sekä tarjoaa vertaistukea.

Lisätietoja: Toiminnanjohtaja Nina Kallunki, nina.mkallunki@gmail.com, p. 040-560 0953 www.suomenmeniereliitto.fi