MIELI ry Suomen Mielenterveys

MIELI ry on valtakunnallinen kansalaisjärjestö, jonka perustehtävä on mielenterveyden edistäminen ja ongelmien ehkäisy.

MIELI ry:n jäsenistön muodostavat 55 paikallista mielenterveysseuraa ja 33 valtakunnallista järjestöä.

MIELI ry:n kriisikeskusverkostoon kuuluu 22 eri puolella Suomea toimivaa kriisikeskusta.

Kriisikeskukseen voi ottaa yhteyttä, jos sinä tai läheisesi tarvitsee tukea ja apua. Vastaanotolle voi hakeutua ilman lähetettä varaamalla ajan suoraan kriisikeskuksesta. Tapaamiset ovat luottamuksellisia ja yksityisyyttä kunnioittavia ja ne voidaan toteuttaa myös etäyhteydellä. Kriisikeskuksessa voi asioida nimettömänä ja palvelut ovat maksuttomia. Kriisivastaanotolla voi asioida yksin, puolison tai perheen kanssa. Kriisikeskuksissa työskentelee sekä kriisityöhön koulutettuja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia että vapaaehtoisia tukihenkilöitä.

MIELI ry:n verkkopalveluista saa apua silloin, kun tuen tarve ei ole kellonajasta riippuvainen, vastaanotolle saapuminen tai puhelinsoitto eivät ole mahdollisia, tai kun kaipaat tukea oman prosessisi käsittelyyn ja koet kirjoittamisen luonnolliseksi tavaksi käsitellä asiaa. Solmussa-chat aikuisille päivystää Tukinetissä maanantaista torstaihin klo 15-19. Chatissa voit keskustella mielessäsi olevasta huolesta tai hankalasta elämäntilanteesta. Sinulle vastaa koulutettu vapaaehtoinen tai sosiaali- ja terveysalan ammattilainen. Verkkokriisikeskus Tukinetissä on tarjolla monimuotoisesti sekä henkilökohtaisia että ryhmämuotoisia palveluita yli 100 organisaation voimin. Lisätietoja www.tukinet.net

MIELI ry ylläpitää myös kriisipuhelinta. Kriisipuhelin päivystää numerossa 09 2525 0111 suomen kielellä 24/7. Kriisipuhelimeen voi soittaa nimettömänä ja luottamuksellisesti. Puhelimessa vastaavat kriisityön ammattilaiset eli kriisityöntekijät sekä tehtävään valitut, koulutetut vapaaehtoiset heidän tukeminaan. Kriisipuhelin tarjoaa keskusteluapua kriisissä oleville.

Lisätietoja www.mieli.fi