Hyvinvointia luonnosta! Ideoita Metsämieli © -menetelmän hyödyntämiseen arjessa ja työssä, Helsinki

14.08.2021 klo 12:00 - 17:00 / Koulutus/seminaari / Vihreä Sivistysliitto ry Opintokeskus Visio

KUVAUS

 

Hyvinvointia luonnosta! Ideoita Metsämieli © -menetelmän hyödyntämiseen arjessa ja työssä -koulutus tarjoaa tietoa luonnon hyvinvointivaikutuksista sekä vinkkejä luontopohjaisten menetelmien soveltamiseen omassa arjessa ja eri kohderyhmien kanssa. 

 

Luonto tukee ihmisten hyvinvointia monin eri tavoin. Suoria fysiologisia vaikutuksia ovat esimerkiksi stressin väheneminen ja verenpaineen laskeminen. Luonnossa myös aistit herkistyvät, jonka lisäksi yhteisöllisyys ja vuorovaikutus on helpompaa. Luontopohjaiset menetelmät tarjoavatkin työkaluja monien eri ihmisryhmien kanssa työskentelyyn, jonka lisäksi ne tukevat yksilön omaa hyvinvointia. 

 

Sisältö

Päivä rakentuu Green Care -harjoitusten ja erittyisesti suomalaisen Metsämieli ©- menetelmän pohjalle. Menetelmät  ammentavat voimaa mm. positiivisesta psykologiasta, sosiaalipsykologiasta sekä Mindfulness-ajattelusta. Metsämieli©-palvelut perustuvat Sirpa Arvosen kehittämiin ohjattuihin harjoituksiin, jotka on helppo kenen tahansa toteuttaa omassa arjessa tai työskennellessään eri ihmisryhmien parissa.

 

Koulutuksessa käydään aluksi läpi Green Care -menetelmien teoreettisia lähtökohtia ja tavoitteita. Luontoon jalkaudutaan kokeilemaan Metsämieli ©- menetelmiä käytännössä. Puolivälissä päivää pidetään tauko, jolloin voi nauttia vaikka omista eväistä. Koulutukseen kuuluu kahvitarjoilu.

 

Kouluttaja

Metsämieliohjaaja- ja kouluttaja Aana Vainio Lillukkametsä tmi 

 

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu opettajille, ohjaajille, hoitoalan henkilökunnalle ja muille omassa arjessaan luontolähtöisistä menetelmistä kiinnostuneille. 

 

Aika

Lauantaina 14.8.2021 klo 12–17. 

 

Paikka

Rastilan kartanon vilja-aitta, Karavaanikatu 4, 00980 Helsinki.

Jos olet saapumassa koulutukseen pyörätuolilla ole yhteydessä Visioon ennen ilmoittautumista.

 

Maksu

45€ / osallistuja.

 

Työttömät ja pitkäaikaislomautetut, maahanmuuttaneet, opiskelijat, eläkeläiset ja Vihreän Sivistysliiton jäsen- ja kumppanijärjestöjen edustajat ovat oikeutettuja 25%:n alennukseen kurssimaksusta.

 

Koronavarautuminen

Koska koulutus sisältää lähiopetusta, seuraamme tiiviisti koulutuspaikkakunnan ja koronakoordinaatioryhmän ohjeistuksia lähitapaamisten järjestämisessä.

 

Muilta osin pätevät Vision yleiset koronaohjaistukset.

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Helsinki

Teemat

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, ympäristö, luonto ja eläimet

Asiasanat

metsä, metsäkylpy, metsäretket, luonto, luontokasvatus

Kohderyhmä

ammattilaiset ja asiantuntijat, järjestötoimijat, kaikille, viranomaiset ja kumppanit, yhdistyksen työntekijät

Ikäryhmä

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Lisätiedot

Jos osallistuisit pyörätuolilla, otathan järjestäjään yhteyttä ennen ilmoittautumista.

Linkkejä

Ilmoittautuminen ja lisätiedot

Hinta

45€ / osallistuja.

 

Työttömät ja pitkäaikaislomautetut, maahanmuuttaneet, opiskelijat, eläkeläiset ja Vihreän Sivistysliiton jäsen- ja kumppanijärjestöjen edustajat ovat oikeutettuja 25%:n alennukseen kurssimaksusta.

Tilan esteettömyys

  • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Yhteistyökumppanit

Vihreä Sivistysliitto ry Opintokeskus Visio

Ilmoittautumistiedot

https://opintokeskusvisio.fi/tapahtuma/hyvinvointia-luonnosta-ideoita-metsamieli-menetelman-hyodyntamiseen-arjessa-ja-tyossa-helsinki/