Nainen ja alkoholin riskikäyttö -webinaari

11.05.2021 klo 17:00 - 18:45 / Koulutus/seminaari, Verkossa tapahtuva toiminta, Yleisöluento / Päihdetyön sujuvia palveluketjuja osaamista ja yhteistyötä (A-klinikkasäätiö)

Miten juomisen arkipäiväistyminen vaikuttaa meihin? Mitkä ovat alkoholin riskikäytön rajat ja millainen määrä on terveydelle haitallista? Entä mitä hyviä puolia juomattomuuteen liittyy?  

A-klinikkasäätiö ja Espoon kaupunginkirjasto järjestävät yhteistyössä webinaarin, jossa käsitellään alkoholin riskikäyttöä ja erityisesti naisten alkoholin riskikäyttöön liittyviä teemoja. Webinaarissa pohditaan, miten naiset käyttävät alkoholia, millaisia haittoja alkoholinkäyttöön liittyy sekä miten omaa alkoholinkäyttöä voi seurata.

Tapahtumassa kuullaan myös Veera Luoma-ahon kirjan Toinen elämäni ja tuoreen @darravapaa Instagram-tilin esittelyt.

Ohjelma

17:00-17:05 Tilaisuuden avaus  
17:05- 17:45 Kuinka paljon on paljon? Naisten alkoholin riskikäytön terveysvaikutuksia ja erityispiirteitä 
Margareeta Häkkinen, ylilääkäri A-klinikka Oy ja THL
17:45-18:15 Toinen elämäni – kahdeksan naisen tarina selviytymisestä 
Kirjailijavieras Veera Luoma-aho
18:15-18:35 Alkoholin vähentäminen ilmiönä – @darravapaa Instagram-tili 
Laura Wathén
18:35-18:45 Yhteenveto ja tilaisuuden päättäminen 

Margareeta Häkkinen on A-klinikka Oy:n laitoshoitopalvelujen ylilääkäri, joka tunnetaan aktiivisesta osallistumisesta yhteiskunnalliseen keskusteluun päihdehoidon tasa-arvoisuuden edistämiseksi ja hoidon laadun parantamiseksi. Häkkinen valittiin vuoden päihdelääkäriksi vuonna 2019.

Veera Luoma-aho on podcast-yrittäjä ja toimittaja, joka työskentelee Helsingin Sanomilla. Luoma-aho on koonnut Kaisa Kauppilan kanssa teoksen Toinen elämäni, jossa kahdeksan naista kertovat tarinansa alkoholismista. Naisten alkoholismi on yhteiskunnassa miesten alkoholismia näkymättömämpää ja kirja tuo esiin vaietun ongelman sekä rohkaisee alkoholista kärsiviä naisia hakemaan apua.

@darravapaa on Laura Wathénin ja Katri Ylisen perustama Instagram-tili, joka keskittyy tuomaan esiin juomattomuuden hyviä puolia ja tarjoamaan vertaistukea myös huumorin muodossa. @darravapaan tavoitteena on sörkkiä alkoholinormatiivista kulttuuria ja puhua alkoholittomuudesta elämäntapana. Darravapaa on tarkoitettu sulle, jos mietit vähentämistä tai lopettamista, sekä sulle, jos oot lopettanut jo kokonaan.

Tilaisuus on maksuton ja suunnattu laajasti kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Tapahtuma Helmet-sivuilla. 

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo

Teemat

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kansanterveys, päihteet ja riippuvuudet, tapahtuma

Avainsanat

webinaari, naiset, alkoholi, kirjasto, ajankohtaista espoo

Kohderyhmä

kaikille

Tapahtuma on verkossa

https://www2.seminaarit.net/a-klinikkasaatio/nainenjaalkoholi

Linkkejä

Tapahtuma Tietopuussa

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Ilmoittautumistiedot

Tapahtumaan ei ole ennakkoilmoittautumista, vaan pääset seuraamaan webinaarin livestriimiä 11.5. klo 17:00 alkaen Seminaarit.net -palvelussa. Halutessasi voit kuitenkin tilata osallistumislinkin suoraa sähköpostiisi tällä lomakkeella.