Päihdeasiamies kouluttaa: Päihdepalvelujelppari-koulutus ma 7.12.2020 klo 13.00–15.15

07.12.2020 klo 13:00 - 15:15 / Koulutus/seminaari / Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry

Koulutuksessa perehdytetään päihdepalveluita tarvitsevan ja hänen läheistensä lakisääteisiin oikeuksiin ja annetaan käytännön neuvoja ongelmatilanteiden ratkaisemiseksi. Tavoitteena on antaa valmiudet tukea päihdepalveluita tarvitsevaa ja hänen omaisiaan ja läheisiään. Lisäksi koulutuksessa perehdytetään puheeksi oton menetelmiin, kerrotaan miten päihdepalvelut on Suomessa järjestetty, miten päihdehoitoon hakeudutaan ja mitä tulee ottaa huomioon palveluihin hakeuduttaessa tai niihin ohjattaessa. Koulutuksen käyneistä on tarkoitus muodostaa verkosto, joka kommunikoi keskenään myös koulutuksen jälkeen ja jota Päihdeasiamiestoiminta tukee.

Koulutus on suunnattu Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Kanta-Hämeen, Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella toimiville, jotka joko työssään tai vapaaehtoistoiminnassaan kohtaavat päihdepalveluita tarvitsevia kansalaisia ja heidän läheisiään, ja tarvitsevat lisävalmiuksia työnsä tueksi. Koulutukseen voidaan ottaa 50 osallistujaa. Koulutus on maksuton. Kouluttajina toimivat päihdeasiamies Tuula Sillanpää, edunvalvontakoordinaattori Reino Raittila ja suunnittelija Timo Glad. Mukana myös Etelä-Suomen aluekoordinaattori Heli Vaija.
Koulutus järjestetään Teams-yhteydellä. Osallistumiseen tarvitaan joko Teams-sovellus tai Google Chrome -verkkoselain. Teams-sovelluksen lataaminen on maksutonta. Osallistumislinkki ja tarkemmat ohjeet lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse ennen koulutusta.
Ilmoittautumiset 1.12 mennessä: reino.raittila(at)ehyt.fi
Lisätietoja: Reino Raittila 050 4646484
Ilmoittautumislinkin lähetämme ilmoittautuneille viimeistään torstaina 3.12.

Toiminta-alue

Valtakunnallinen

Teemat

edunvalvonta, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kansanterveys, kuntoutus- ja hoitopalvelut, päihteet ja riippuvuudet, sosiaali ja terveys, tukihenkilötoiminta, vapaaehtoisuus

Avainsanat

Päihdepalvelut, neuvonta, palveluneuvonta ja -ohjaus

Kohderyhmä

ammattilaiset ja asiantuntijat, järjestötoimijat, läheiset ja omaiset, vapaaehtoiset, viranomaiset ja kumppanit, yhdistyksen työntekijät

Ikäryhmä

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. - )

Valtakunnallinen

Kyllä

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Ilmoittautumistiedot

reino.raittila(at)ehyt.fi