Perhekummikoulutus MLL Uudenmaanpiiri Helsinki

11.08.2020 klo 17:30 - 20.08.2020 klo 20:30 / Koulutus/seminaari / Uupuneet ry

Vapaaehtoiseksi lapsiperheen arkeen?
Haluatko antaa aikaasi lapsiperheelle, joka kokee olevansa tuen tarpeessa? Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri kouluttaa vapaaehtoisia perhekummeja lapsiperheille. Sinä voit olla yksi heistä!

Koulutus on neljän kerran kokonaisuus:

Ti 11.8. klo 17.30 -20.30

To 13.8. klo 17.30 – 20.30

Ti 18.8. klo 17.30 – 20.30 

To 20.8. klo 17.30 – 20.30.
Paikka: MLL Uudenmaanpiiri Asemapäällikönkatu 12 C, 00520 Helsinki.

Tämä koulutus järjestetään lähiopetuksena poikkeustilanteen sallimissa rajoissa. Huomioimme mahdolliset rajoitukset.

Ilmoittaudu mukaan:

https://www.olettarkea.fi/kalenteri/perhekummikoulutus-helsinki/
Lisää tietoa toiminnasta: Minna Kaukonen perhetoiminnan koordinaattori/ MLL Uudenmaan piiri email:  minna.kaukonen@mll.fi

Mitä perhekummi tekee?
Perhekummi tarjoaa tukea perheen arkeen. Voit toimia keskusteluseurana vanhemmuuden ja kasvatuskysymysten pohdinnoissa ja olla mukana perheen tavallisessa arjessa. Perhekummi ei kuitenkaan ole lastenhoitaja, kodinhoitaja, terapeutti tai muu ammattilainen.
Perhekummi tapaa perhettä tavallisesti joka toinen viikko, 2-3 tuntia kerrallaan. Kummisuhde kestää kerrallaan noin vuoden. Tarjoamme perhekummeille säännöllistä ohjausta, tukea ja vertaistapaamisia.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri kouluttaa lapsiperheille perhekummeja. Perhekummi kulkee perheen rinnalla mukana arjessa, vanhemmuutta tukien.
Perhekummit ovat perheen apuna monissa arkisissa asioissa; joskus kaivataan juttuseuraa, joskus kaveria ulkoilemaan, toisinaan lisäkäsiä tai lapselle syliä. Vapaaehtoinen perhekummi on perheen apuna, olematta kuitenkaan lastenhoitaja, kodinhoitaja, terapeutti tai muu ammattilainen.

Keitä perhekummit ovat?
Perhekummit ovat luotettavia auttamisesta kiinnostuneita ja sitoutuneita vapaaehtoisia, jotka haluavat tukea lapsiperheitä. Kaikki perhekummit haastatellaan ja he ovat käyneet MLL:n koulutukseen. He saavat myös ammattilaisen säännöllistä ohjausta ja tukea.

Perhekummit noudattavat vapaaehtoistyön eettisiä periaatteita ja ovat vaitiolovelvollisia. Perhekummeilta pyydetään lupa rikostaustaotteen selvittämiseen.

 

Osoitteet

  • Asemapäällikönkatu 12 C, 00520 Helsinki

    Asemapäällikönkatu, Helsinki, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Helsinki, Espoo, Vantaa, Kirkkonummi

Kaupunginosa / Kylä
Pasila

Asemapäällikönkatu 12 C, 00520 Helsinki

Asemapäällikönkatu, Helsinki, Suomi