Toimeksi.fi -palvelun avoin data

Toimeksi.fi -verkkopalvelukokonaisuus tarjoaa maksutta käyttöön koneluottavia avoimia rajapintoja. Tutustu esityksen avulla Toimeksi.fi -verkkopalvelukokonaisuuden rajapintojen hyödyntämiseen (pdf, SlideShare).

Avoimen datan käyttöehdot

Rajapinnan käyttö on mahdollista ja samalla maksutonta ei-kaupallisille toimijoille, kuten yhdistyksille, järjestöille, kunnille ja kaupungeille ei-kaupallisissa tarkoituksissa.

Rajapintaa ei saa käyttää laittomiin tai hyvän tavan vastaisiin tarkoituksiin, kuten palvelinestohyökkäyksiin. Toimeksi.fi palvelun ylläpito varaa oikeuden estää kohtuutonta rasitusta aiheuttavien osapuolten pääsyn rajapintaan.

Rajapinnan sisältöä ei saa tallentaa EU-alueen ulkopuolelle. Jos organisaatiosi tallentaa rajapinnan sisältöä esim. omalle palvelimelle, organisaatiotasi koskee EU-yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset rekisterinpitäjän vastuut ja velvollisuudet, joista tulee huolehtia. Henkilötietojen käsittelyn yhteydessä organisaatiolla tulee olla oikeus käsitellä tietoja.

Käyttäjä käyttää palvelua ja sen sisältöjä omalla vastuullaan eivätkä Toimeksi.fi -verkkopalvelukokonaisuuden palveluntarjoajat vastaa mistään välittömistä tai välillisistä vahingoista, jotka aiheutuvat palvelun tai sen sisältöjen virheistä, puutteista, aineiston käyttämisestä, kolmannen osapuolen vaatimuksista, toimintakatkoksista, aineiston sisällön muuttamisesta tai järjestelmän ylläpidon lopettamisesta tai siitä, että palvelu ei toimi tai että se ei sovi tiettyyn tarkoitukseen.

Jaettava sisältö

Sisällöt on tuotettu pääasiassa suomeksi. Osa sisällöistä on kuvattu osin myös muilla kielillä. Joihinkin sisältöihin liittyy myös kuvia.

Toimeksi.fi -palvelukokonaisuuden kautta saatuja sisältöjä ei saa muokata. Sisältöä voi vapaasti käyttää edellyttäen, että lähteenä käytetyn verkkopalvelun nimi mainitaan.

Avoimet rajapinnat

 • Leijuke eli widget, jonka avulla voit näyttää Toimeksi.fi -verkkopalvelukokonaisuuden sisältöjä toisessa palvelussa.
 • RSS-syötteet, joiden avulla voit seurata sisältöjä Toimeksi.fi -verkkopalvelukokonaisuudesta. RSS-syötteinä sisältöä tarjotaan seuraavasti:
 • Rest API -rajapinta
  • Toimija – Toimeksi.fi -palveluun rekisteröityneet organisaatiot, kuten yhdistykset ja järjestöt
  • Tapahtuma – Toimijoiden palvelussa ilmoittamat yksittäiset tapahtumat
  • Toiminta – Toimijoiden palvelussa ilmoittama jatkuva toiminta
  • Hankkeet – Toimijoiden palvelussa ilmoittamat hankkeet
  • Työ- ja harjoittelupaikat – Toimijoiden palvelussa ilmoittamat avoimet työ-, opinnäyte- ja harjoittelupaikat
  • Toimitila – Toimijoiden palvelussa ilmoittamat toimitilat, kuten kokoustilat
  • Vapaaehtoistehtävä – Toimijoiden palvelussa ilmoittamat avoimet vapaaehtoistehtävät

WordPressin kehittäjäsivuilta löydät Rest API -rajapinnan kuvauksen (Rest API Handbook, wordpress.org).

Teknisissä asioissa ota yhteys Toimeksi.fi -verkkopalvelun ylläpitoon.

 Muokattu viimeksi: 01.02.2018