Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry

Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry on valtakunnallinen yhdistys, joka auttaa synnytysmasennuksesta ja lapsivuodepsykoosista toipuvia äitejä vertaistuella sekä tiedottaa näistä sairauksista. Yhdistyksellä on noin 50 vapaaehtoista vertaistukiäitiä, jotka ovat itse käyneet läpi synnytyksen jälkeisen masennuksen tai lapsivuodepsykoosin ja toipuneet siitä hyvin. Vertaistukiäidit vetävät vertaistukiryhmiä ympäri maan, päivystävät vertaistukipuhelinta 040 746 7424, pitävät chateja (ryhmächatit osoitteessa www.perheaikaa.fi, yksilöchatit www.turvakoti.net). Osalla paikkakunnista voi vertaistukiäitiä tavata myös kahden kesken.

Tällä hetkellä (päivitetty 15.8.2017) Äimällä on ryhmiä seuraavilla paikkakunnilla: Helsinki (avoin ja suljettu ryhmä), lapsivuodepsykoosin ryhmä Vantaalla, Espoo, Hämeenlinna, Turku, Pori, Tampere, Seinäjoki, Vaasa, Oulu, Kajaani, Kuopio (tauolla, jatkunee 2018), Joensuu, Jyväskylä, Lappeenranta.

Yhdistyksessä tarvitaan aika ajoin myös muita vapaaehtoisia messuille tai lastenhoitajiksi perhetapahtumiin, jotka voivat olla missä päin Suomea tahansa. Ennen muuta etsimme kuitenkin synnytysmasennuksen läpi käyneitä äitejä eri paikkakunnilta esimerkiksi juuri perustamaan uutta ryhmää.

Äimä ry on voittoa tuottamaton yhdistys, joka saa rahoituksensa Sosiaali- ja terveysministeriöltä Veikkauksen tuotoista. Yhdistyksen toimisto on Helsingissä.

Lisätietoja www.aima.fi


Palvelemme kielillä

Suomi, Ruotsi, Englanti

Toimiala

Yhdistys, Sairaus- ja potilasyhdistykset

Teemat

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, mielenterveys, kokemusasiantuntijuus, sosiaali ja terveys, vapaaehtoisuus, viestintä

Asiasanat

apua verkossa, kriisipuhelin, ryhmätoiminta, kokemusasiantuntija, mielenterveydentuki, synnytys, masennus

Kohderyhmä

potilaat, naiset, pariskunnat

Ikäryhmä

aikuiset (30-62 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.)

Osoitteet

  • Käyntiosoite

    Asemamiehenkatu 4, 00520 Helsinki

Yhteystiedot

Kotikunta: Helsinki
Sähköposti:
leena.honkavaara@aima.fi
Puhelin: 0505691432

Lisätietoa verkossa

Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry

Äimä ry:n Facebook-sivu


Toiminta-alue

Alue
Valtakunnallinen

Kunta
Helsinki, Vantaa, Espoo, Lappeenranta, Joensuu, Kuopio, Kajaani, Jyväskylä, Oulu, Seinäjoki, Vaasa, Pori, Tampere, Hämeenlinna, Turku

Käyntiosoite

Helsinki, Finland