KRAN rf

KRAN rf on sosiaali- ja terveysjärjestö perustettu vuonna 1982. Työskentelemme heikossa asemassa olevien päihdeongelmaisten sekä päihdeongelmaisten läheisten eteen. Yhdistyksen toimintaan kuuluu syrjäytymisen torjuminen sekä päihde- ja riippuvuushoidon edistäminen.

KRAN:lla on monipuolista toimintaa kolmella kielellä. Tarjoamme tukea päihteiden käyttäjille, entisille käyttäjille sekä heidän läheisilleen suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Meillä on muun muassa viisi matalan kynnyksen kokemusasiantuntijan vastaanottoa ja läheistoimintaa. Näiden lisäksi meillä on ehkäisevää toimintaa erilaisille kohderyhmille.

Tarjoamme työmahdollisuuksia päihdealan koulutetuille kokemusasiantuntijoille. KRAN on toiminut edelläkävijänä päihdealan ruotsinkielisten kokemusasiantuntijakoulutusten järjestämisessä Suomessa. Tähän asti olemme järjestäneet viisi koulutusta eri puolella maata.

Osana vaikuttamistyötämme pyrimme myös lisäämään sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön ja opiskelijoiden riippuvuutta ja päihteitä koskevaa osaamista ja annamme neuvoja riippuvuuteen liittyvissä kysymyksissä.


Palvelemme kielillä

Suomi, Ruotsi, Englanti

Toimiala

Päihde- ja mielenterveysyhdistykset

Teemat

päihteet ja riippuvuudet, kokemusasiantuntijuus, vertaistuki, vertaistoiminta, omaistoiminta, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, mielenterveys, vaikuttaminen

Asiasanat

alkoholi- ja päihderiippuvuus, ehkäisevä päihdetyö, ehkäisevä työ, huoli läheisestä, päihdejärjestöt, päihdekuntoutuja, päihdetyö, päihdeongelma, päihderiippuvaisten läheiset, aikuiset, 18-35 -vuotiaat, päihderiippuvuus, läheisen mielenterveyden haasteet, mielenterveys- ja päihdetyö, kokemusasiantuntija, kokemusasiantuntijuus, matalan kynnyksen toiminta, keskustelu- ja kuunteluapu, vertaistuki, Omaiset ja läheiset

Kohderyhmä

kaikille, kokemusasiantuntijat, läheiset ja omaiset, vapaaehtoiset

Ikäryhmä

aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), nuoret (13-17 v.)

Osoitteet

  • Toimisto

    Yrjönkatu 18 A, 00120 Helsinki

Yhteystiedot

Sähköposti:
kran@kran.fi

Lisätietoa verkossa

Kotisivu

Facebook
Instagram

Toiminta-alue

Valtakunnallinen

Toimisto

Yrjönkatu 18, Helsinki, Suomi