MLL Uudenmaanpiiri

Tarjoamme monenlaista apua ja tukea lapsiperheille. Lapsiperheet voivat saada kauttamme tilapäistä lastenhoitoapua. Vertaisryhmissä aikuiset tutustuvat toisiin samassa elämäntilanteessa oleviin, löytävät juttuseuraa ja lapset saavat kavereita. MLL:n kouluttamat perhekummit, maahanmuuttajaäitien ja -isien ystävät antavat aikaansa ja auttavat arjen asioissa. Vanhempainpuhelimeen soittamalla tai vanhempainnettiin kirjoittamalla voi purkaa kaikkein vaikeimpiakin ajatuksia.

Meillä on voit tehdä merkityksellistä vapaaehtoistyötä lapsiperheiden parissa esim. perhekummina, lukumummina tai maahanmuuttajaäidin ystävänä. Paikallisyhdistykset järjestävät lapsille, nuorille ja perheille harrastuksia, kerhoja, perhekahviloita, kirppareita, konsertteja, teatteriesityksiä ja muita koko perheen tapahtumia.

Toimimme MLL:n itsenäisenä aluejärjestönä Uudenmaan alueella. Myös Helsinki kuuluu toimialueeseemme.
Jäseninämme on 94 MLL:n paikallisyhdistystä, joissa on yhteensä 21 000 henkilöjäsentä. Tarjoamme lapsiperheille arjen tukea ja merkityksellistä vapaaehtoistoimintaa kaikenikäisille.
Historiaa
Mannerheimin Lastensuojeluliitto perustettiin kenraali Mannerheimin kotona vuonna 1920. Carl Gustaf Mannerheim kutsui kansalaisia mukaan toimintaan seuraavilla, edelleen ajankohtaisilla, sanoilla:
”Työn määränpäänä olkoon, että jok’ainoa Suomen lapsi äidinkohdusta lähtien ja kautta koko kasvinaikansa saa oikeutetun osansa siitä hellyydestä ja huolenpidosta, joka yksinään voi laskea pohjan nuorten kehitykselle hyviksi ja hyödyllisiksi kansalaisiksi”.
Uudenmaan piiri perustettiin 3. maaliskuuta vuonna 1951.

 


Palvelemme kielillä

Suomi, Ruotsi, Englanti

Toimiala

Muu, Eläkeläis- ja senioriyhdistykset, Kohtaamispaikka, järjestö- tai vapaaehtoistoiminnan keskus, Lapsi- ja perheyhdistykset, Monikulttuuriset ja kansainvälisiin suhteisiin liittyvät yhdistykset

Teemat

lapsuus ja perhe-elämä, tukihenkilötoiminta, vapaaehtoisuus

Asiasanat

hyvinvointi, lapsiperheet, vapaaehtoinen, vapaaehtoinen auttamistoiminta, perhe, lapset, perhekummitoiminta

Kohderyhmä

kaikille

Ikäryhmä

aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.)

Osoitteet

  • Asemapäällikönkatu 12 C 00520 Helsinki

    Asemapäällikönkatu 12, 00520 Helsinki, Suomi

Yhteystiedot

Sähköposti:
minna.kaukonen@mll.fi

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo, Helsinki, Kauniainen, Kirkkonummi, Kerava, Porvoo, Tuusula, Nurmijärvi, Järvenpää, Vihti, Lohja, Sipoo, Vantaa, Loviisa

Asemapäällikönkatu 12 C 00520 Helsinki

Asemapäällikönkatu 12, 00520 Helsinki, Suomi