OmaKamu ry

 • OmaKamu ry on vuonna 2013 perustettu uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton yhdistys, joka organisoi lasten ja nuorten kanssa toteutettavaa vapaaehtoista tukihenkilötoimintaa. Järjestö kouluttaa vapaaehtoisia aikuisia tukihenkilöiksi eli Kamuiksi lapsille.
 • Kamu tapaa lasta säännöllisesti, yleisimmin muutaman kerran kuukaudessa, erilaisten vapaa-ajan toimien ja harrastusten merkeissä.
 • OmaKamu-toiminta on tarkoitettu ensisijaisesti 4–14-vuotiaille lapsille, joiden elämänpiirissä on vähän läheisiä ja luotettavia aikuissuhteita.
 • Kamut suorittavat 15 tunnin laajuisen OmaKamu-koulutuksen, jonka aikana käydään läpi Kamu-suhteen periaatteet ja käytännöt sekä tutustutaan ihmisen kehitysvaiheisiin.
 • Jokainen koulutuksen suorittava aikuinen haastatellaan henkilökohtaisesti ja hänestä tehdään rikostaustaselvitys. Kamuille järjestetään säännöllisesti myös jatkokoulutuksia, työnohjausta ja virkistäytymistilaisuuksia.
 • OmaKamu-toimintamallissa selvitetään tukihenkilöiden taustat, pyritään löytämään mahdollisimman hyvin Kamulle ja lapselle soveltuva pitkäaikainen tukisuhde eli Kamu-suhde. Yhdistyksemme seuraa ja tukee Kamu-suhdetta matkan varrella.
 • Yhdistys tukee lapsia ja heidän perheitään mm. järjestämällä erilaista maksutonta toimintaa sekä antamalla Kamu-suhteisiin liittyvää ammatillista keskustelutukea.
 • OmaKamu-toimintamalli on suunniteltu käytettäväksi ja laajennettavaksi valtakunnallisesti muiden samaan suuntaan ja samojen arvojen mukaisesti toimivien organisaatioiden kanssa.
 • OmaKamu-toiminta saa päärahoituksensa Veikkauksen varoista Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) kautta.

Lisätiedot: www.omakamu.fi


Palvelemme kielillä

Englanti, Suomi

Toimiala

Lapsi- ja perheyhdistykset

Teemat

vapaaehtoisuus, harrastus ja vapaa-aika, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kaveritoiminta, lapsuus ja perhe-elämä, tukihenkilötoiminta, yhteistyö ja verkostot

Avainsanat

aikuiset, lapset ja nuoret, lapsiperheet, kaveritukitoiminta, vapaaehtoisten rekrytointi, vapaaehtoiskoulutus, tuettu vapaaehtoistoiminta

Kohderyhmä

perheet, lapset ja nuoret

Ikäryhmä

aikuiset (30-62 v.), lapset (7-12 v.)

Osoitteet

 • Marjaniementie 74, 00930 Helsinki

  Marjaniementie 74, 00930 Helsinki

Yhteystiedot

Kotikunta: Helsinki
Sähköposti:
info@omakamu.fi
Puhelin: 050 542 8383

Lisätietoa verkossa

Kotisivut

Facebook
Twitter
Instagram

Toiminta-alue

Valtakunnallinen

Marjaniementie 74, 00930 Helsinki

Marjaniementie 74, 00930 Helsinki