Suomen Kilpirauhasliitto ry

Kilpirauhasliiton toiminnan tarkoituksena on toimia valtakunnallisena kansanterveys-, potilas- ja edunvalvontajärjestönä, joka edistää kilpirauhassairauksien ja lisäkilpirauhassairauksien tunnettuutta, hoitoa ja tutkimusta sekä kilpirauhassairaiden ja lisäkilpirauhassairaiden fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia.

Liittoon kuuluu 15 alueellista kilpirauhasyhdistystä. Jäsenyhdistysten ja liiton jäsenmäärä on noin 10 000. Toiminta rahoitetaan STEAn avustuksilla ja jäsenmaksutuotoilla.

Liitto jakaa tietoa kilpirauhas- ja lisäkilpirauhassairauksista julkaisemalla neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Kilpi-lehteä, ylläpitämällä internet- ja facebook-sivuja, julkaisemalla sairausesitteitä, pitämällä yhteyttä mediaan antamalla haastatteluja ja julkaisemalla tiedotteita, laatimalla kannanottoja ja antamalla lausuntoja sekä osallistumalla kansainvälisiin kampanjoihin Maailman kilpirauhaspäivän ja lisäkilpirauhaspäivän yhteydessä.
Liitto kouluttaa ja markkinoi kokemustoimijoita ja osallistuu kokemustoiminnan kehittämiseen sekä koordinoi valtakunnallisesti vapaaehtoistoimintaa kouluttamalla jäsenyhdistysten vapaaehtois- ja vertaisohjaajia.

Vapaaehtoisten ylläpitämä tukipuhelin tarjoaa kuuntelijan ja mahdollisuuden vuorovaikutukseen torstaisin klo 18-21 numerossa 050 400 6800. Tukipuhelimen tarkoituksena on avata uusia näkökulmia selviytymiseen arjessa sairauden kanssa. Työntekijöiden ylläpitämässä neuvontapuhelimessa 044 788 8899 vastataan pääsääntöisesti tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 12-14. Lisäksi kysymyksiä voi lähettää sähköpostilla neuvonta@kilpirauhasliitto.fi.

Sopeutumisvalmennustoimintana järjestettävät kuntoutumiskurssit antavat ajankohtaista tietoa kilpirauhassairauksista ja niiden hoidosta, terveyttä ja hyvinvointia edistävistä elämäntavoista sekä antaa voimavaroja sairauden kanssa elämiseen. Kuntoutumistoiminnalla aktivoidaan osallistujia ottamaan vastuuta omasta terveydestään ja huolehtimaan hyvinvoinnistaan. Vertaistuen mahdollistaminen on yksi kurssien tavoitteista. Vuosittain järjestetään kolme-neljä internaattikurssia sekä kaksi avo-etäkurssia.

Kilpirauhasliitto osallistuu aktiivisesti järjestöjen väliseen yhteistyöhön toimien eri verkostoissa ja yhteistyöelimissä.

Lisätietoja www.kilpirauhasliitto.fi


Palvelemme kielillä

Suomi, Englanti

Toimiala

Yhdistys, Sairaus- ja potilasyhdistykset

Teemat

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kansanterveys, kokemusasiantuntijuus, kuntoutus- ja hoitopalvelut, sairastaminen, vaikuttaminen, sosiaali ja terveys, vapaaehtoisuus, viestintä, ystävä- ja viriketoiminta

Asiasanat

aineenvaihduntasairaudet, aktiivinen kansalaisuus, arjen hyvinvointi, elämäntilanne, hyvinvoinnin edistäminen, järjestöille, kilpirauhasen vajaatoiminta, kilpirauhasen liikatoiminta, kilpirauhassyöpä, lasten kilpirauhassairaudet, lisäkilpirauhasen vajaatoiminta, lisäkilpirauhasen liikatoiminta, hypotyreoosi, hypertyreoosi, parahypotyreoosi, parahypertyreoosi

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

  • Vilhonkatu 4 B 15

    Vilhonkatu 3, 00101 Helsinki, Suomi

Yhteystiedot

Kotikunta: Helsinki
Sähköposti:
toimisto@kilpirauhasliitto.fi
Puhelin: 09 8684 6550

Lisätietoa verkossa

www.kilpirauhasliitto.fi

www.facebook.com/Kilpirauhasliitto
www.twitter.com/@Krliitto

Toiminta-alue

Valtakunnallinen

Vilhonkatu 4 B 15

Vilhonkatu 3, 00101 Helsinki, Suomi