Mitä yhdistystoiminta on?

Yhdistykset toimivat yhteisen hyvän vuoksi eivätkä ne tavoittele voittoa. Yhdistyksen aatteena voi olla harrastuksen, yhteisen hyvän asian tai ajatuksen edistäminen.

Yhdistykseen kuuluu jäseniä, joille yhdistys järjestää erilaista toimintaa. Toimintaa voidaan järjestää myös muille kuin jäsenille, kuten esimerkiksi kaikille alueen asukkaille erillisenä tapahtumana tai nuorille urheiluseuratoimintana. Toimintaan osallistuvia yhdistää kiinnostus samaan aihepiiriin.

Monelle yhdistyksen toimintaan osallistuvalle jo pelkkä yhdessäolo on tärkeää. Yhdistyksessä myös tutustuu uusiin ihmisiin sekä oppii uusia taitoja esimerkiksi silloin, kun tarttuu yhdistyksessä tarjolla oleviin tehtäviin. Yhdistyksen kautta voi olla myös mahdollista vaikuttaa asioihin.

Näin pääset mukaan yhdistyksen toimintaan

Yhdistykseen kuuluminen ja yhdistyksessä toimiminen on vapaaehtoista. Jos olet kiinnostunut toimimaan toisten ihmisten kanssa ja haluat elämääsi uudenlaista ja mielekästä sisältöä, pohdi mahdollisuuttasi tulla mukaan yhdistystoimintaan.

Näin pääset mukaan yhdistyksen toimintaan:

  • Pohdi mikä aihe sinua kiinnostaa – oletko esimerkiksi kiinnostunut retkeilystä, liikunnasta vai toisten auttamisesta.
  • Kun olet päättänyt aihepiirin, ota selvää oman alueesi yhdistystarjonnasta. Tietoa toimijoista löydät esimerkiksi tämän sivun lopusta, verkkopalvelustamme, muualta verkosta ja sosiaalisen median kanavista, paikallislehdistä, kirjastosta ja yhdistyksen jäseniltä.
  • Mene rohkeasti mukaan yhdistyksen järjestämiseen tapahtumiin ja toimintaan. Mikäli yksin meneminen jännittää, pyydä ystävä, tuttava tai vaikkapa sukulainen mukaan ensimmäisille kerroille.
  • Liity yhdistyksen jäseneksi, mikäli toimintaan osallistuminen sitä vaatii.
  • Voit osallistua voimavarojesi ja halusi mukaan myös yhdistyksessä tarjolla oleviin tehtäviin. Tehtävät voivat olla pieniä tai suuria, mutta kaikki yhtä arvokkaita.

Sopivaa yhdistystä ei löydy, mitä teen?

Jos et löydä sopivaa yhdistystä omalta kotiseudultasi siitä aihepiiristä, josta olet kiinnostunut, voit pohtia oman yhdistyksen perustamista muiden samasta asiasta kiinnostuneiden kanssa.

Apua ja vinkkejä yhdistyksen perustamiseen:


Toimijat

Toimeksi.fi -palvelukokonaisuuteen ovat vastikään rekisteröityneet seuraavat toimijat. Kaikki palveluun rekisteröityneet toimijat löydät Kaikki toimijat -linkin kautta. Löydä sopiva toimija ja hakeudu toimintaan mukaan.Muokattu viimeksi: 06.02.2018