Aikaa yhteiselle kesäleiri-ilolle lasten ja perheiden leireillä! (Pirkanmaa, Kanta-Häme, Uusimaa)

Suoritus ajankohta: 9.3.2022 - 07.08.2022 / Haku päättyy: 7.8.2022 / ryhmän, kerhon tai leirin avustaminen, ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus / Parasta Lapsille ry

Vapaaehtoiseksi leiriohjaajaksi kesällä 2022?

Etsimme toimeen tarttuvia, luotettavia ja turvallisia aikuisia ohjaajiksi Parasta Lapsille ry:n lasten ja perheiden kesäleireille!

”Kokonaisuudessaan mahtava ensimmäinen leirikokemus ohjaajana! Erilaiset ohjaajapersoonat ja taustat toivat monimuotoisuutta toimintaan ja jokainen pääsi hyödyntämään omia vahvuuksiaan sekä oppiman uutta ohjaajana olemisesta.”

Leireillä ohjaaja toimii eri-ikäisten lasten kanssa, suunnitellen ja ohjaten tavoitteellista ohjelmaa yhdessä ohjaajatiimin ja leirivastaavan kanssa. Parasta Lapsille -ohjaaja on innostunut ja kiinnostunut leiritoiminnasta sekä yksilön ja lapsiryhmän ohjaamisesta sekä perheleireillä perheiden kanssa toimimisesta.

Parasta Lapsille ry on valtakunnallinen lastensuojelujärjestö. Tavoitteemme on vahvistaa lapsiperheiden arjen hyvinvointia lasten-, nuorten ja perheiden loma- ja viikonloppuleirejä järjestämällä. Leiriläiset valitaan toimintaan taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein.

Ennen leiriä ohjaaja osallistuu leirin suunnitteluun ja Parasta Lapsille ry:n ohjaajien peruskoulutukseen. Leiriohjelma suunnitellaan ja ohjataan ohjaajatiimin ja johtavan leiriohjaajan kanssa. Ohjelma perustuu leiriläisten toiveisiin ja tarpeisiin sekä ohjaajatiimin taitoihin ja tietoihin. Leirillä liikutaan, pelataan, askarrellaan ja leikitään. Leirillä voi järjestää esimerkiksi luontoretken, paistaa makkaraa ja kalastaa. Välillä kokoonnutaan yhteen rentoutumaan ja lukemaan satuja tai annetaan tilaa vapaalle leikille. Leirillä pääset hyödyntämään vahvuuksiasi ja oppimaan uutta!

Ohjaaja on lämmin, kuunteleva ja turvallinen aikuinen, joka osaa asettaa lapsille rajat. Kaikki lapset huomioidaan tasavertaisesti. Häiriköintiin ja kiusaamiseen puututaan heti. Omatoimisuudesta ja heittäytymiskyvystä on toiminnassa hyötyä. Jokaisella leirillä on ohjaajien lisäksi palkattu työntekijä, joka on leirillä vapaaehtoisten tukena. Vapaaehtoinen voi osallistua ilmaisiin Parasta Lapsille -järjestön koulutuksiin, saa täysihoidon leireillä sekä halutessaan todistuksen toimintaan osallistumisesta. Maksamme leireistä ja koulutuksista aiheutuneet mahdolliset matkakustannukset. Ohjauskielenä on suomi.

Ohjaaja esittää rikosrekisteriotteen lasten kanssa toimimisesta ennen leirille/leireille osallistumista.

Lue lisää:

Kesä 2022, leirejä kesä-elokuussa

Aikaa ilolle – lastenleirit:  https://parastalapsille.fi/leirit

Aikaa yhdessä – perheleirit: https://parastalapsille.fi/perheleirit

Ilmoita kiinnostuksesi tästä ja otamme sinuun yhteyttä:

https://link.webropolsurveys.com/S/4679469F910ADC22

Voit ottaa myös suoraan yhteyttä vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriin, Christinaan p./whatsapp: 050 407 8784 tai sähköpostilla christina.nenonen@parastalapsille.fi

Tsekkaa tämä: https://parastalapsille.fi/vapaaehtoiseksi/tule_vapaaehtoiseksi

Kevään koulutukset vapaaehtoisille löytyy tästä: https://parastalapsille.fi/ajankohtaista/tapahtumat 

Tästä voit katsoa videon leiritoiminnasta: Kesäleirille!

Lomakeskus Pukkila

Pouruntie 1242, Ruovesi, Suomi

Parasta Lapsille ry

Vilppulantie 2, Helsinki, Suomi

Osoitteet

 • Lomakeskus Pukkila

  Pouruntie 1242, Ruovesi, Suomi

 • Parasta Lapsille ry

  Vilppulantie 2, Helsinki, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Kanta-Häme, Pirkanmaa, Uusimaa

Kunta
Helsinki, Hämeenlinna, Tampere, Virrat

Yhteystiedot

Christina Nenonen
christina.nenonen@parastalapsille.fi
050 407 8784
Parasta Lapsille ry

Parasta Lapsille ry

Parasta Lapsille Youtube

Parasta Lapsille Facebook

Parasta Lapsille Instagram

Parasta Lapsille Twitter

Parasta Lapsille Linkedin

Tehtävän suorittamisajankohta

 • Arki-iltaisin
 • Arkipäivisin
 • Viikonloppuisin

Suorittamispaikan esteettömyys

 • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Asiasanat

perheleirit, Lasten leirit, kesäleirit, leiri, Leiri-iloa, leirikeskus, leiriohjaaja, Leiritoiminta, Lomakeskus Pukkila, ulkoilu, ulkoilu ja pihapelit, ulkoilu, liikunta, retkeily, leikki, Koko perheelle, lapsiperhe, lapsiperheet, lapsiperheiden kesä, opinnot ja opiskelu, opiskelijaharjoittelu, opiskelija, opiskelijat, Aikaa yhdessä, Aikaa ilolle, leirinohjaaja, ryhmänohjaaja, avoimet vapaaehtoistehtävät, avoimet vapaaehtoistehtävät tampere, avoimia vapaaehtoistehtäviä helsinki, Harrastukset ja vapaa-aika, avoimia vapaaehtoistehtäviä, avoimia vapaaehtoistehtäviä Hämeenkyrö, Iloa vapaaehtoisuudesta, Iloa vapaaehtoistoiminnasta

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

leikki-ikäiset (3-6 v.), lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Toiveet ja edellytykset

Muut toiveet ja edellytykset vapaaehtoiselle tehtävässä toimimiseen

Odotamme ohjaajan sitoutuvan tehtävään, johon tulee mukaan. Lasten kanssa toimiessa turvallisuus ja luotettavuus ovat ensisijaisen tärkeitä, joka edellyttää tehtävään sitoutumista leirikokonaisuuden ajaksi. Vapaaehtoiseksi hakevat haastatellaan henkilökohtaisesti ja heidän tulee osallistua leiriohjaajien peruskoulutukseen.

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Etsimme innostuneita, ja heittäytyviä leiriohjaajia. Turvallisia ja luotettavia aikuisia, jotka haluavat antaa aikaansa lapsille leiritoiminnassa. Ohjaajat tulevat meille moninaisin taustoin ja kokemuksin tuomaan omaa osaamistaan ja taitojaan yhteiseen tekemiseen, ja meitä kaikki yhdistää innostus toimia lasten parissa ja tarjota heille ikimuistoisia kesäleirikokemuksia sitoutuen järjestön arvoihin ja turvallisuusohjeistuksiin.

Tehtävään perehdytys

 • Haastattelu
 • Koulutus/koulutukset

Koulutuksen kesto (tunnit): Verkkokoulutuksena 6h, läsnäolokoulutus 7h

Mitä vapaaehtoinen saa

 • Todistus
 • Uudet taidot
 • Uudet tuttavat
 • Verkostoituminen
 • Uusi koulutus

Vapaaehtoisen tuki

Leireillä vapaaehtoistiimiä ohjaa ja johtaa leirivastaava, joka toimii myös vapaaehtoisen lähimpänä tukena leiritoiminnassa. Järjestön työntekijät ovat myös vapaaehtoiselle aina tavoitettavissa. Vapaaehtoisella on mahdollisuus osallistua järjestön tarjoamiin maksuttomiin lisäkoulutuksiin ja vapaaehtoisille järjestettyihin suunnittelu, arviointi ja palautetapaamisiin.