Hae KVT:lle leirinvetäjäksi kesälle 2022

Suoritus ajankohta: 20.5.2022 - 31.08.2022 / Haku päättyy: 30.6.2022 / ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus / Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry

Haluatko saada kansainvälistä työkokemusta, toimia rauhan ja kulttuurienvälisen ymmärryksen puolesta sekä nähdä Suomea eri vinkkelistä? Tule KVT:n leirinvetäjäksi! Etsimme tällä hetkellä suomen ja englannin kielen taitoisia leirinvetäjiä kesällä 2022 järjestettäville vapaaehtoistyöleireille. Ajantasaiset tiedot kesän leireistä sekä niiden tarkemmat ajankohdat löydät nettisivuiltamme: https://www.kvtfinland.org/toiminta-suomessa/suomen-leirit-2022/

Leirin vetämisestä ei makseta palkkaa, mutta matkat leiripaikkaan ja valmennukseen korvataan edullisimman julkisen kulkuneuvon mukaan. Ruoka ja majoitus leirillä tarjotaan kaikille leiriläisille. Leirinvetäjälle tärkeintä on avoin, reipas ja ennakkoluuloton asenne. Aiempi kokemus vapaaehtoistyöleiriltä tai ryhmien vetämisestä on eduksi, muttei välttämätöntä. Englannin kielen taito on tarpeen. Leirinvetäjien tulee käydä KVT:n valmennus.

Leirinvetäjäksi voit hakea ottamalla yhteyttä toimistollemme: leirit@kvtfinland.org. Kerro kuka olet, miksi ja mille leirille haluaisit lähteä vetäjäksi.

P.S. Tänä vuonna KVT:llä on mahdollisuus leirinvetäjyyteen vieläkin kansainvälisemmässä meiningissä! KVT on mukana hankkeessa, jossa kehitetään leirinvetäjyyttä, vapaaehtoisten valmentamista ja mukana olevien järjestöjen materiaaleja ja käytänteitä kolmesta eri teemasta: climate justice, decolonization ja gender. Erityisenä painotuksena on vielä tarkastella materiaaleja ja toimintatapojamme ja arvioida niiden soveltuvuutta afrikkalaisessa kontekstissa. Hankkeessa on mukana sisarjärjestöjämme Euroopasta ja Afrikasta ja sen puitteissa järjestetään leirinvetäjävalmennus 19.-26.6. Roomassa, erityisenä teema on ilmasto. KVT:llä on valmennukseen kolme paikkaa ja osallistujien matkakulut ja majoitus korvataan hankkeelta.

Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry (KVT) on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka edistää ruohonjuuritason toiminnalla rauhaa, yhdessä tekemistä, yhdenvertaisuutta ja aktiivista kansalaisuutta.

Toiminta-alue

Alue
Valtakunnallinen

Kunta
Helsinki

Tehtävän suorittamisajankohta

 • Arki-iltaisin
 • Arkipäivisin
 • Sovittavissa
 • Viikonloppuisin

Suorittamispaikan esteettömyys

 • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Asiasanat

avoimet vapaaehtoistehtävät, kesäleiri, suomi, kansainvälinen

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

kaikenikäiset

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. – )

Tehtävä soveltuu

Heikosti suomea osaaville, Miehille, Naisille, Nuorille

Muut toiveet ja edellytykset vapaaehtoiselle tehtävässä toimimiseen

Leirinvetäjäksi ryhtymiseen ei ole erityisiä vaatimuksia vaan reippaus, avoimuus ja ennakkoluulottomuus riittävät! Ainoa ehdoton edellytys on englannin kielen hallinta, sillä se on leiriläisten yhteinen kieli.

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Englannin kielentaito

Tehtävään perehdytys

 • Haastattelu
 • Koulutus/koulutukset

Koulutuksen kesto (tunnit): noin 14 tuntia

Mitä vapaaehtoinen saa

 • Todistus
 • Uudet taidot
 • Uudet tuttavat
 • Verkostoituminen
 • Uusi koulutus

Vapaaehtoisen tuki

KVT tukee vapaaehtoisia leirinvetäjiä koko prosessin ajan koulutuksesta leirin päättymiseen. Tarjoamme kaksipäiväisen koulutuksen sekä perehdytyksen vapaaehtoistyöhön. Lisäksi olemme tavoitettavissa ja tuemme vapaaehtoisia. Syksyllä järjestämme erillisen tapahtuman vapaaehtoisille kiitokseksi mukana olosta.