Kamuksi espoolaiselle lapselle tai nuorelle!

Suoritus ajankohta: 1.10.2020 - 01.06.2030 / Haku päättyy: 1.6.2030 / tukihenkilötoiminta, ystävätoiminta (ei edellytä vertaisuutta) / OmaKamu ry

OmaKamu-toiminnassa vapaaehtoinen aikuinen alkaa pitkäaikaiseksi ystäväksi lähialueen lapselle tai nuorelle. Vanhammat hakevat lapselleen Kamua, koska lapsi on esimerkiksi yksinäinen tai perheen verkosto on vähäinen. Lapsi kaipaa elämäänsä lisää turvallisen aikuisen aikaa ja läsnäoloa.

Koulutamme Kamut tehtävään OmaKamu-koulutukselle (maksuton, noin 15h mittainen kurssi) ja tarjoamme vapaaehtoiselle jatkuvaa tukea koko Kamu-suhteen ajan. Kamu-suhde voi kestää vaikka lapsen aikuistumiseen saakka: toiminnassamme tavoitellaan aitoja, pitäkestoisia ihmissuhteita.

Koulutamme Espoossa jatkuvasti uusia Kamuja. Tietoa seuraavista koulutuksista löydät kotisivuiltamme: https://www.omakamu.fi/koulutukset

Espoossa on paljon lapsia jonossa odottamassa omaa Kamua, joten jos toiminta kiinnostaa, kurssille kannattaa tulla kuulemaan lisää ja pohtimaan omia valmiuksia ryhtyä Kamuksi.

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo

Yhteystiedot

OmaKamu

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Sovittavissa

Asiasanat

kaveritoiminta, ystävä, aikuiset ja lapset yhdessä, lapset ja nuoret

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

leikki-ikäiset (3-6 v.), lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Turvallinen, tasapainoin aikuinen, jolla on oma elämäntilanne kunnossa. Viihtyy lasten ja nuorten seurassa. Aikaa ja halua sitoutua lapseen.

Tehtävään perehdytys

  • Haastattelu
  • Koulutus/koulutukset

Koulutuksen kesto (tunnit): 15

Mitä vapaaehtoinen saa

  • Todistus
  • Uudet taidot
  • Uudet tuttavat
  • Verkostoituminen
  • Uusi koulutus

Vapaaehtoisen tuki

Vapaaehtoisia Kamuja tuetaan koko Kamu-suhteen ajan. Kamuilla on oma tukityöntekijä, johon saa aina olla yhteydessä. Lisäksi organisaatio tarjoaa yhteistä virkistystä, toimintaa, lisäkoulutusta ja työnohjausta vapaaehtoisille.