Tule mukaan vapaaehtoiseksi ohjaajaksi lasten viikonlopputoimintaan

Suoritus ajankohta: 3.6.2019 / Haku päättyy: 4.8.2019 / ryhmän, kerhon tai leirin avustaminen, ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus / Parasta Lapsille ry

Etsimme ennakkoluulottomia, tavallisia ja turvallisia aikuisia ohjaajiksi Parasta Lapsille ry:n lasten ja nuorten sekä perheiden kesäleiritoimintaan 2019 sekä syksyn viikonloppuleireille.

Parasta Lapsille ry on 1945 perustettu ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä tekevä järjestö. Tavoitteemme on vahvistaa lapsiperheiden arjessa jaksamista. Järjestämme leiri-, viikonloppu- ja kerhotoimintaa lapsille, nuorille ja lapsiperheille. Toimintamme on monikulttuurista.

Syksyllä ja keväällä järjestetään lasten viikonlopputoimintaa, joissa tehdään kaikkea kivaa yhdessä lasten kanssa. Kesäisin järjestämme 4-5 vrk:n leirejä lapsille ja nuorille sekä perheille.

Nyt haemme vapaaehtoisia leiriohjaajia kesäleireille

Syksyksi haemme vapaaehtoisia

Suuri ja iloinen Parasta Lapsille -vapaaehtoisten joukko mahdollistaa toimintamme: leirit ja viikonloppuryhmät lapsille, nuorille ja perheille. Lähde mukaan leiritunnelmaan!

Vapaaehtoiset leiriohjaajat ovat mukana tuottamassa iloa ja elämyksiä lapsille ja nuorille Aikaa ilolle -lasten leireillä ja perheille Aikaa yhdessä -perheleireillä. Leiriohjaajamme ovat osa ohjaajatiimiä: jokaisella leirillä on leirivastaava sekä ryhmä vapaaehtoisia leiriohjaajia. Koulutamme vapaaehtoisemme ennen leiriohjaajaksi lähtemistä. Tarjoamme  vapaaehtoisille myös muita mahdollisuuksia koulutuksiin, täysihoidon leireillä sekä maksamme leireistä aiheutuneet matkakustannukset.

Vapaaehtoiselta edellytämme sitoutumista viikonlopputoiminnan (3-4 leiriviikonloppua) tai kesäleirin (4-5-vrk) kokonaisuuteen. Vapaaehtoiseksi haluavan ammatilla tai koulutuksella ei ole vapaaehtoistyössämme merkitystä. Kaikilla ihmisillä on elämässään hankittuja tietoja ja taitoja, joita voi hyödyntää toiminnassamme. Tärkeää on olla aidosti kiinnostunut lasten hyvinvoinnista sekä heidän kanssaan työskentelystä. Toivotamme uudet ihmiset lämpimästi tervetulleiksi toimintaamme! Opiskelijat voivat myös suorittaa työssäoppimisjakson viikonlopputoiminnassamme.

Kaikki vapaaehtoiseksi hakevat henkilöt haastatellaan ja jokaisen tulee osallistua Parasta Lapsille ry:n vapaaehtoisten peruskoulutukseen.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä: merja.kaivolainen@parastalapsille.fi tai 09 350 86338

Hauhon lomakeskus

Akkijärventie 221, Hämeenlinna, Suomi

Lomakeskus Pukkila

Pouruntie 1242, Ruovesi, Suomi

Urheiluopisto Kisakeskus

Urheiluopisto Kisakeskus, Kullaanniemi, Raasepori, Suomi

Siikaniemen Leirikeskus

Siikaniemen kurssikeskus Päärakennus, Siikaniementie, Kutajärvi, Suomi

Leirikeskus Koivuhaka

Leirikeskus Koivuhaka, Koivuhaantie, Oulu, Suomi

Osoitteet

 • Hauhon lomakeskus

  Akkijärventie 221, Hämeenlinna, Suomi

 • Lomakeskus Pukkila

  Pouruntie 1242, Ruovesi, Suomi

 • Urheiluopisto Kisakeskus

  Urheiluopisto Kisakeskus, Kullaanniemi, Raasepori, Suomi

 • Siikaniemen Leirikeskus

  Siikaniemen kurssikeskus Päärakennus, Siikaniementie, Kutajärvi, Suomi

 • Leirikeskus Koivuhaka

  Leirikeskus Koivuhaka, Koivuhaantie, Oulu, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Pirkanmaa, Kanta-Häme, Uusimaa, Pohjois-Pohjanmaa

Kunta
Virrat, Hämeenlinna, Oulu

Tehtävän suorittamisajankohta

 • Sovittavissa

Suorittamispaikan saavutettavuus

 • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

lapset (7-12 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Etsimme jatkuvasti ennakkoluulottomia, tavallisia ja turvallisia aikuisia ympäri Suomea. Olet lämpimästi tervetullut mukaan! Tärkeää on vain, että olet kiinnostunut toimimisesta lasten, nuorten ja perheiden parissa ja olet vastuullinen ja luotettava henkilö. Vapaaehtoisena saat hyvän mielen ja koulutuksien lisäksi täysihoidon viikonloppu- ja kesäleirien aikana. Kaikki toimintaan osallistumisesta aiheutuneet matkakulut myös korvataan. Jos olet opiskelija, sinun on mahdollista suorittaa toiminnassa työssäoppimisjakso.

Tehtävään perehdytys

 • Haastattelu
 • Koulutus/koulutukset

Koulutuksen kesto (tunnit): 6

Mitä vapaaehtoinen saa

 • Todistus
 • Uudet taidot
 • Uudet tuttavat
 • Verkostoituminen

Vapaaehtoisen tuki

Vapaaehtoiset saavat perehdytyksen toimintaan, järjestämme myös lisäkoulutuksia kokeneille vapaaehtoisille eri teemoista. Kehitämme lasten ja perheiden toimintaa toiminnasta saatujen palautteiden ja ulkopuolisten tutkimusten avulla. Vapaaehtoisten merkitys toiminnan kehittämisessä on todella tärkeä.

Vapaaehtoistyö on palkatonta toimintaa. Vapaaehtoinen antaa aikaansa järjestön käyttöön, mutta toisaalta vapaaehtoiselle ei synny toimintaan osallistumisesta kustannuksiakaan. Järjestö kustantaa täysihoidon ja tarvittavat kuljetukset koulutuksiin ja leireille. Vapaaehtoiset myös vakuutetaan tapaturman varalta. Toiminnasta saa pyydettäessä osallistumistodistuksen.

Liitteet