Lähde mahdollistamaan ihania yhteisiä kokemuksia – tule vapaaehtoiseksi leiriohjaajaksi perheiden leiritoimintaan!

Suoritus ajankohta: 22.1.2021 - 30.05.2021 / Haku päättyy: 30.5.2021 / lastenhoito, ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus / Parasta Lapsille ry

Haluaisitko antaa aikaasi ja tarjota kivaa tekemistä sekä elämyksiä lapsiperheille? 

Etsimme toimeentarttuvia, luotettavia ja turvallisia aikuisia ohjaajiksi Parasta Lapsille ry:n perheiden viikonloppu- ja kesäleireille. 

Parasta Lapsille ry on valtakunnallinen lastensuojelujärjestö. Tavoitteemme on vahvistaa lapsiperheiden arjen hyvinvointia. Järjestämme pääasiassa leiri-, viikonlopputoimintaa lapsille, nuorille ja lapsiperheille. Leiriläiset valitaan toimintaamme taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein.

Vapaaehtoiseksi haluavan ammatilla tai koulutuksella ei ole vapaaehtoistyössämme merkitystä. Kaikilla ihmisillä on elämässään hankittuja tietoja ja taitoja, joita voi hyödyntää toiminnassamme. Tärkeää on olla aidosti kiinnostunut lasten ja perheiden hyvinvoinnista sekä heidän kanssaan työskentelystä.  Leiriohjaajan tulee olla myös lämmin, kuunteleva ja turvallinen aikuinen, mikä tarkoittaa myös rajojen asettamista. Tärkeää on huomioida kaikki perheet tasavertaisesti. Myös omatoimisuudesta ja heittäytymiskyvystä on toiminnassa hyötyä!

Ohjaajana perheiden leirillä vastaat leiriohjelman suunnittelusta ja ohjaamisesta yhdessä ohjaajatiimin ja leirivastaavan kanssa. Perheleirien ohjelma perustuu leiriläisten toiveisiin ja tarpeisiin, mutta myös ohjaajatiimin taitoihin ja tietoihin. Leirillä yleensä liikutaan, pelataan, askarrellaan, leikitään, saunotaan ja uidaan. Mahdollista on myös esimerkiksi järjestää luontoretkiä, paistaa makkaraa nuotiolla ja kalastaa! Jatkuvasti ei tarvitse olla ohjelmaa, vaan välillä voidaan myös kokoontua yhteen rentoutumaan ja lukemaan satuja tai keskustelemaan. Mitä sinä haluaisit ohjata perheille?

Jokaisella leirillämme on vapaaehtoisten lisäksi yksi tai kaksi palkattua työntekijää, eli vapaaehtoiset saavat tukea koko tehtävänsä ajan. Tarjoamme vapaaehtoisillemme mahdollisuuksia koulutuksiin, täyshoidon leireillä sekä maksamme leireistä ja koulutuksista aiheutuneet matkakustannukset. Opiskelijat voivat myös suorittaa toiminnassamme työssäoppimisjakson tai projektiopintoja. Koska työ on vapaaehtoistyötä, emme siitä pysty valitettavasti palkkaa maksamaan. Kaikki vapaaehtoiseksi hakevat henkilöt haastatellaan puhelimitse ja jokaisen tulee osallistua Parasta Lapsille ry:n vapaaehtoisten peruskoulutukseen. 

Kevään leiriryhmiä:

PK-SEUTU: AIKAA YHDESSÄ, KISAKESKUS (lapset alle 12 v.): 5.-7.3.21, 26.-28.3., 16.-18.4., 7.-9.5.2021

PIRKANMAA: AIKAA YHDESSÄ, Pukkila (lapset alle 12 v.): 5.-7.2., 26.-28.2., 26.-28.3., 23.-25.4.2021

PIRKANMAA: AIKAA YHDESSÄ, Perheiden talvileiri, (10-12 v.) 4.3.-7.3.2021

OULUN SEUTU: AIKAA YHDESSÄ, KOIVUHAKA (lapset yli 5 v.):  26.-28.3., 16.-18.4, 14.-16.5.2021

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä: peppi.turunen@parastalapsille.fi tai 050 407 8784 
 
Lue lisää osoitteest
a: www.parastalapsille.fi  

Toivottavasti kuulen just siusta!

Toiminta-alue

Alue
Valtakunnallinen

Kunta
Tampere, Helsinki, Oulu, Vantaa, Espoo, Järvenpää, Kerava, Karkkila, Nokia, Hämeenlinna, Akaa, Orivesi, Kangasala, Lohja, Porvoo, Hämeenkyrö, Lempäälä, Sastamala, Valkeakoski, Raahe, Kempele, Muhos, Kajaani, Kemi

Yhteystiedot

Parasta Lapsille ry

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Viikonloppuisin

Suorittamispaikan esteettömyys

  • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Toiminnan aiheet

leiri, viikonloppuleirit, lapset, leiriohjaaja, ohjaaminen, Aikaa yhdessä, lapset ja perheet, monikulttuuriset perheet, Koko perheelle

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

vauvat ja taaperot (0-2 v.), leikki-ikäiset (3-6 v.), lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille