Positiivista pedagogiikkaa ja lasten ohjaamista – tule vapaaehtoiseksi leiriohjaajaksi lasten Näe hyvä mussa -leiritoimintaan!

Suoritus ajankohta: 22.1.2021 - 30.05.2021 / Haku päättyy: 30.5.2021 / lastenhoito, ryhmän, kerhon tai leirin avustaminen, ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus / Parasta Lapsille ry

Haluaisitko antaa aikaasi ja tarjota kivaa tekemistä sekä elämyksiä lapsille? 

Etsimme toimeen tarttuvia, luotettavia ja turvallisia aikuisia ohjaajiksi Parasta Lapsille ry:n lasten Näe hyvä mussa -leireille syksylle 2021.  Näe hyvä mussa -hanke tarjoaa leiritoimintaa kriisiytymisuhassa olevien perheiden 9-13 -vuotiaille lapsille. 

Parasta Lapsille ry on valtakunnallinen lastensuojelujärjestö. Tavoitteemme on vahvistaa lapsiperheiden arjen hyvinvointia. Järjestämme pääasiassa leiri-, viikonlopputoimintaa lapsille, nuorille ja lapsiperheille. Leiriläiset valitaan toimintaamme taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein.

Vapaaehtoiseksi haluavan ammatilla tai koulutuksella ei ole vapaaehtoistyössämme merkitystä. Kaikilla ihmisillä on elämässään hankittuja tietoja ja taitoja, joita voi hyödyntää toiminnassamme. Tärkeää on olla aidosti kiinnostunut lasten ja perheiden hyvinvoinnista sekä heidän kanssaan työskentelystä.  Leiriohjaajan tulee olla myös lämmin, kuunteleva ja turvallinen aikuinen, mikä tarkoittaa myös rajojen asettamista lapsille. Tärkeää on huomioida kaikki lapset tasavertaisesti sekä puuttua kaikenlaiseen häiriköintiin. Myös omatoimisuudesta ja heittäytymiskyvystä on toiminnassa hyötyä!

Näe hyvä mussa -toiminta pohjautuu positiiviseen pedagogiikkaan ja hyvän näkemisen kulttuuriin!  Ohjaajana lasten leirillä vastaat leiriohjelman suunnittelusta ja ohjaamisesta yhdessä ohjaajatiimin ja leirivastaavan kanssa. Lasten leirien ohjelma perustuu leiriläisten toiveisiin ja tarpeisiin, mutta myös ohjaajatiimin taitoihin ja tietoihin. Leirillä yleensä liikutaan, pelataan, askarrellaan, leikitään ja ulkoillaan. Mahdollista on myös esimerkiksi järjestää luontoretkiä ja paistaa makkaraa nuotiolla! Jatkuvasti ei tarvitse olla ohjelmaa, vaan välillä voidaan myös kokoontua yhteen rentoutumaan ja lukemaan satuja tai antaa tilaa vapaalle leikille. Mitä sinä haluaisit ohjata lapsille?

Jokaisella leirillämme on vapaaehtoisten lisäksi kaksi palkattua työntekijää, eli vapaaehtoiset saavat tukea koko tehtävänsä ajan. Tarjoamme vapaaehtoisillemme mahdollisuuksia koulutuksiin, täyshoidon leireillä sekä maksamme leireistä ja koulutuksista aiheutuneet matkakustannukset. Opiskelijat voivat myös suorittaa toiminnassamme työssäoppimisjakson tai projektiopintoja. Koska työ on vapaaehtoistyötä, emme siitä pysty valitettavasti palkkaa maksamaan. Kaikki vapaaehtoiseksi hakevat henkilöt haastatellaan puhelimitse ja jokaisen tulee osallistua Parasta Lapsille ry:n vapaaehtoisten peruskoulutukseen. 

Voit ilmoittaa kiinnostuksestasi syksyn leireille. Syksyn leiriaikataulut ilmoitetaan myöhemmin.

Tällä hetkellä täytämme varasijoja kevään leiriviikonlopuille.

Leiriryhmät

Riihimäki

Hämeenlinna

Tampere

Oulu


Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Etelä-Suomen leireistä: hanna.sinkko
@parastalapsille.fi

tai Pohjois-Suomen leireistä: pipsa.niskakoski@parastalapsille.fi

Lue lisää osoitteesta: www.parastalapsille.fi  

Toivottavasti kuulen just sinusta!

Toiminta-alue

Alue
Valtakunnallinen

Kunta
Tampere, Helsinki, Oulu, Vantaa, Espoo, Järvenpää, Kerava, Karkkila, Nokia, Hämeenlinna, Akaa, Orivesi, Kangasala, Lohja, Porvoo, Hämeenkyrö, Lempäälä, Sastamala, Valkeakoski, Raahe, Kempele, Muhos, Kajaani, Kemi, Riihimäki, Hyvinkää, Lahti

Yhteystiedot

Parasta Lapsille ry

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Viikonloppuisin

Suorittamispaikan esteettömyys

  • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Toiminnan aiheet

leiri, viikonloppuleirit, lapset, leiriohjaaja, ohjaaminen, Näe hyvä mussa, positiivinen pedagogiikka

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille