Lähde luomaan iloisia lapsuusmuistoja – tule vapaaehtoiseksi leiriohjaajaksi lasten leiritoimintaan!

Suoritus ajankohta: 22.1.2021 - 30.05.2021 / Haku päättyy: 30.5.2021 / lastenhoito, ryhmän, kerhon tai leirin avustaminen, ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus / Parasta Lapsille ry

Haluaisitko antaa aikaasi ja tarjota kivaa tekemistä ja elämyksiä lapsille kevään leireillä? 

Etsimme toimeen tarttuvia, luotettavia ja turvallisia aikuisia ohjaajiksi Parasta Lapsille ry:n lasten viikonloppuleireille keväällä 2021. 

Parasta Lapsille ry on valtakunnallinen lastensuojelujärjestö. Tavoitteemme on vahvistaa lapsiperheiden arjen hyvinvointia. Järjestämme pääasiassa leiri-, viikonlopputoimintaa lapsille, nuorille ja lapsiperheille. Leiriläiset valitaan toimintaamme taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein.

Vapaaehtoiseksi haluavan ammatilla tai koulutuksella ei ole vapaaehtoistyössämme merkitystä. Kaikilla ihmisillä on elämässään hankittuja tietoja ja taitoja, joita voi hyödyntää toiminnassamme. Tärkeää on olla aidosti kiinnostunut lasten ja perheiden hyvinvoinnista sekä heidän kanssaan työskentelystä.  Leiriohjaajan tulee olla myös lämmin, kuunteleva ja turvallinen aikuinen, mikä tarkoittaa myös rajojen asettamista lapsille. Tärkeää on huomioida kaikki lapset tasavertaisesti sekä puuttua kaikenlaiseen häiriköintiin. Myös omatoimisuudesta ja heittäytymiskyvystä on toiminnassa hyötyä!

Ohjaajana lasten leirillä vastaat leiriohjelman suunnittelusta ja ohjaamisesta yhdessä ohjaajatiimin ja leirivastaavan kanssa. Lasten leirien ohjelma perustuu leiriläisten toiveisiin ja tarpeisiin, mutta myös ohjaajatiimin taitoihin ja tietoihin. Leirillä yleensä liikutaan, pelataan, askarrellaan, leikitään, saunotaan ja uidaan. Mahdollista on myös esimerkiksi järjestää luontoretkiä, paistaa makkaraa nuotiolla ja kalastaa! Jatkuvasti ei tarvitse olla ohjelmaa, vaan välillä voidaan myös kokoontua yhteen rentoutumaan ja lukemaan satuja tai antaa tilaa vapaalle leikille. Mitä sinä haluaisit ohjata lapsille?

Jokaisella leirillämme on vapaaehtoisten lisäksi yksi tai kaksi palkattua työntekijää, eli vapaaehtoiset saavat tukea koko tehtävänsä ajan. Tarjoamme vapaaehtoisillemme mahdollisuuksia koulutuksiin, täysihoidon leireillä sekä maksamme leireistä ja koulutuksista aiheutuneet matkakustannukset. Opiskelijat voivat myös suorittaa toiminnassamme työssäoppimisjakson tai projektiopintoja. Työ on vapaaehtoistyötä, eikä siitä makseta palkkaa. Kaikki vapaaehtoiseksi hakevat henkilöt haastatellaan puhelimitse ja jokaisen tulee osallistua Parasta Lapsille ry:n vapaaehtoisten peruskoulutukseen. 

Täytämme tällä hetkellä varasijoja kevään leireille. Huomaathan myös kesän vapaaehtoistehtävämme!

Kevään leiriryhmiä:

PK-SEUTU: AIKAA ILOLLE, Hauho 7–10-vuotiaat lapset:  12.–14.2., 12.–14.3., 9.–11.4., 14.–16.5.2021

PIRKANMAA: AIKAA ILOLLE, Pukkila 7–10-vuotiaat lapset: 22.–24.1., 12.–14.2., 12.–14.3., 9.–11.4., 7.–9.5.2021

PIRKANMAA: AIKAA ILOLLE, Lasten talvileiri, (8–11 v.) 1.3.–4.3.2021

OULUN SEUTU: AIKAA ILOLLE, Koivuhaka 7–10-vuotiaat lapset: 9.–11.4., 30.4.–2.5., 21.–23.5.2021

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä: hanna.sinkko@parastalapsille.fi tai 050 407 8784 /Etelä-Suomi

pipsa.niskakoski@parastalapsille.fi tai 050 355 2540 /Pohjois-Suomi
 

Katso myös kesäleirit:  www.parastalapsille.fi/leirit  

 

Toivottavasti kuulen just susta!

Toiminta-alue

Alue
Valtakunnallinen

Kunta
Tampere, Helsinki, Oulu, Vantaa, Espoo, Järvenpää, Kerava, Karkkila, Nokia, Hämeenlinna, Akaa, Orivesi, Kangasala, Lohja, Porvoo, Hämeenkyrö, Lempäälä, Sastamala, Valkeakoski, Raahe, Kempele, Muhos, Kajaani, Kemi

Yhteystiedot

Parasta Lapsille ry

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Viikonloppuisin

Suorittamispaikan esteettömyys

  • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Toiminnan aiheet

Aikaa ilolle, leiri, viikonloppuleirit, lapset, leiriohjaaja, ohjaaminen

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

lapset (7-12 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille