Luo lapsille iloisia kesäleirimuistoja -Tule vapaaehtoiseksi ohjaajaksi lasten kesäleiritoimintaan! (Uusimaa, Kanta-Häme, Pirkanmaa, Pohjois-Pohjanmaa)

Suoritus ajankohta: 24.4.2021 - 08.08.2021 / Haku päättyy: 10.5.2021 / lastenhoito, ryhmän, kerhon tai leirin avustaminen, ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus / Parasta Lapsille ry

Etsimme toimeen tarttuvia, luotettavia ja turvallisia aikuisia ohjaajiksi Parasta Lapsille ry:n lasten kesäleireille. Leireillä ohjaaja toimii eri-ikäisten lasten kanssa, suunnitellen ja ohjaten tavoitteellista ohjelmaa yhdessä ohjaajatiimin ja leirivastaavan kanssa. Parasta Lapsille -ohjaaja on innostunut ja kiinnostunut leiritoiminnasta sekä yksilön ja lapsiryhmän ohjaamisesta.

Parasta Lapsille ry on valtakunnallinen lastensuojelujärjestö. Tavoitteemme on vahvistaa lapsiperheiden arjen hyvinvointia lasten-, nuorten ja perheiden loma- ja viikonloppuleirejä järjestämällä. Leiriläiset valitaan toimintaan taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein.

Ennen leiriä ohjaaja osallistuu leirin suunnittelutapaamiseen sekä käy Parasta Lapsille ry:n ohjaajien peruskoulutuksen. Leiriohjelma suunnitellaan ja ohjataan ohjaajatiimin ja leirivastaavan kanssa. Ohjelma perustuu leiriläisten toiveisiin ja tarpeisiin sekä ohjaajatiimin taitoihin ja tietoihin. Leirillä liikutaan, pelataan, askarrellaan, leikitään, saunotaan ja uidaan. Leirillä voi järjestää esimerkiksi luontoretken, paistaa makkaraa ja kalastaa. Välillä kokoonnutaan yhteen rentoutumaan ja lukemaan satuja tai annetaan tilaa vapaalle leikille.

Ohjaaja on lämmin, kuunteleva ja turvallinen aikuinen, joka osaa asettaa lapsille rajat. Kaikki lapset huomioidaan tasavertaisesti. Häiriköintiin ja kiusaamiseen puututaan heti. Omatoimisuudesta ja heittäytymiskyvystä on toiminnassa hyötyä. Jokaisella lastenleirillä on ohjaajien lisäksi palkattu työntekijä, joka on leirillä vapaaehtoisten tukena. Vapaaehtoinen voi osallistua ilmaisiin Parasta Lapsille -järjestön koulutuksiin, saa täysihoidon leireillä sekä halutessaan todistuksen toimintaan osallistumisesta. Maksamme leireistä ja koulutuksista aiheutuneet mahdolliset matkakustannukset.

Ohjaaja esittää rikosrekisteriotteen lasten kanssa toimimisesta ennen leirille/leireille osallistumista.

Aikaa ilolle -lastenleirit kesällä 2021:

Lomakeskus Pukkila, Virrat

  • 28.6.–3.7.2021 Ilon hetkiä 8–11-vuotiaat
  • 19.–24.7.2021 Kesämeininki 10–12-vuotiaat

Bussikuljetus Hämeenlinnasta ja Tampereelta

Kaunisniemen leirikeskus, Loppi

  • 14.–19.6.2021 Kesän seikkailu 8–11-vuotiaat
  • 2.–7.8.2021 Kesäfiilis 7–10-vuotiaat

Bussikuljetus Helsingistä. Kyytiin pääsee myös matkan varrelta.

 

Lue lisää osoitteesta: https://www.parastalapsille.fi/tule-vapaaehtoiseksi

Kysy lisää: hanna.sinkko@parastalapsille.fi

Toiminta-alue

Alue
Pirkanmaa, Kanta-Häme, Uusimaa

Kunta
Virrat, Loppi, Tampere, Hämeenlinna

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Sovittavissa

Toiveet ja edellytykset