Luo lapsille ja lapsiperheille iloisia kesäleirimuistoja -Tule vapaaehtoiseksi ohjaajaksi perheiden kesäleiritoimintaan! (Etelä-Savo, Kanta-Häme, Pirkanmaa, Pohjois-Pohjanmaa, Pohjois-Savo, Raasepori, Uusimaa)

Suoritus ajankohta: 24.2.2021 - 05.08.2021 / Haku päättyy: 19.4.2021 / lastenhoito, ryhmän, kerhon tai leirin avustaminen, ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus / Parasta Lapsille ry

Etsimme toimeen tarttuvia, luotettavia ja turvallisia aikuisia ohjaajiksi Parasta Lapsille ry:n lapsiperheiden kesäleireille. Leireillä ohjaaja toimii lapsiperheiden ja eri-ikäisten lasten kanssa, ohjaten tavoitteellista ohjelmaa yhdessä ohjaajatiimin ja leirivastaavan kanssa. Parasta Lapsille -ohjaaja on innostunut ja kiinnostunut leiritoiminnasta sekä yksilön, lapsiryhmän ja lapsiperheiden ohjaamisesta.

Parasta Lapsille ry on valtakunnallinen lastensuojelujärjestö. Tavoitteemme on vahvistaa lapsiperheiden arjen hyvinvointia lasten-, nuorten ja perheiden loma- ja viikonloppuleirejä järjestämällä. Leiriläiset valitaan toimintaan taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein.

Ennen leiriä ohjaaja osallistuu leirin suunnittelu- ja perheiden aloitustapaamiseen sekä käy Parasta Lapsille ry:n ohjaajien peruskoulutuksen. Leiriohjelma suunnitellaan ja ohjataan ohjaajatiimin ja leirivastaavan kanssa. Ohjelma perustuu leiriläisten toiveisiin ja tarpeisiin sekä ohjaajatiimin taitoihin ja tietoihin. Leirillä liikutaan, pelataan, askarrellaan, leikitään, saunotaan ja uidaan. Leirillä voi järjestää esimerkiksi luontoretken, paistaa makkaraa ja kalastaa. Välillä kokoonnutaan rentoutumaan ja lukemaan satuja tai annetaan tilaa vapaalle leikille.

Ohjaaja on lämmin, kuunteleva ja turvallinen aikuinen, joka osaa asettaa rajat lapsille ja aikuisille. Leirillä osallistujat huomioidaan tasavertaisesti. Häiriköintiin ja kiusaamiseen puututaan heti. Omatoimisuudesta ja heittäytymiskyvystä on toiminnassa hyötyä. Jokaisella perheiden leirillä on palkattu työntekijä, joka on leirillä vapaaehtoisten tukena. Vapaaehtoinen voi osallistua ilmaisiin Parasta Lapsille -järjestön koulutuksiin, saa täysihoidon leireillä sekä halutessaan todistuksen toimintaan osallistumisesta. Maksamme leireistä ja koulutuksista aiheutuneet mahdolliset matkakustannukset.

Ohjaaja esittää rikosrekisteriotteen lasten kanssa toimimisesta ennen leirille/leireille osallistumista.

Aikaa yhdessä -perheleirit kesällä 2021:

Lomakeskus Pukkila, Virrat

7.–12.6.2021

13.–18.6.2021

19.–24.6.2021

5.–10.7.2021 

12.–17.7.2021  

26.–31.7.2021

2.–7.8.2021

Yhteiskuljetus Tampereen rautatieasemalta Lomakeskus Pukkilaan.

Urheiluopisto Kisakeskus, Fiskars

14.-19.6.2021

28.6.-3.7.2021  

5.-10.7.2021

Yhteiskuljetus Helsingin rautatieasemalta.

Leirikeskus Tanhuvaara, Savonlinna

28.6. – 3.7.2021

Yhteiskuljetus Mikkelin matkakeskuksesta Tanhuvaaraan.

 

Lue lisää osoitteesta: https://www.parastalapsille.fi/tule-vapaaehtoiseksi

Kysy lisää: hanna.sinkko@parastalapsille.fi

Toiminta-alue

Alue
Etelä-Savo, Kanta-Häme, Pirkanmaa, Pohjois-Pohjanmaa, Pohjois-Savo, Uusimaa

Kunta
Virrat, Loppi, Raasepori, Savonlinna, Mikkeli, Tampere, Hämeenlinna

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Sovittavissa

Toiveet ja edellytykset