MLL Uudenmaan piiri Perhekummi

Suoritus ajankohta: 12.6.2020 / Haku päättyy: 31.5.2021 / tukihenkilötoiminta

Vapaaehtoiseksi lapsiperheen arkeen?
Haluatko antaa aikaasi lapsiperheelle, joka kokee olevansa tuen tarpeessa? Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri kouluttaa vapaaehtoisia perhekummeja lapsiperheille. Sinä voit olla yksi heistä!

Perhekummi kulkee perheen rinnalla mukana arjessa, vanhemmuutta tukien.
Perhekummit ovat perheen apuna monissa arkisissa asioissa; joskus kaivataan juttuseuraa, joskus kaveria ulkoilemaan, toisinaan lisäkäsiä tai lapselle syliä. Vapaaehtoinen perhekummi on perheen apuna, olematta kuitenkaan lastenhoitaja, kodinhoitaja, terapeutti tai muu ammattilainen.

Keitä perhekummit ovat?
Perhekummit ovat luotettavia auttamisesta kiinnostuneita ja sitoutuneita vapaaehtoisia, jotka haluavat tukea lapsiperheitä. Kaikki perhekummit haastatellaan ja he ovat käyneet MLL:n koulutukseen. He saavat myös ammattilaisen säännöllistä ohjausta ja tukea.

Perhekummit noudattavat vapaaehtoistyön eettisiä periaatteita ja ovat vaitiolovelvollisia. Perhekummeilta pyydetään lupa rikostaustaotteen selvittämiseen.

Miten perhekummisuhde toimii?
Kummisuhteen lähtökohtana on vapaaehtoinen ja tasavertainen kumppanuus. Aloitustapaamisessa perhe, perhekummi ja MLL:n työntekijä sopivat kummisuhteen tavoitteista. Perhekummi tapaa perhettä tavallisesti joka toinen viikko noin 2-3 tuntia vuoden ajan.

Koulutus:

Perhekummikoulutus on 20 koulutustunnin kokonaisuus, sisältää lähiopetusta ja itsenäisiä tehtäviä.

Ennen koulutusta haastattelemme toiminnasta kiinnostuneet. Koulutuspäivinä tarjoamme joko kevyen lounaan tai iltapalan osallistujille.

Koulutus on maksuton eikä velvoita toimimaan perhekummina, mutta antaa tähän valmiudet. Perhekummimme saavat säännöllistä työnohjausta, lisäkoulutusta sekä vertaistukea.

https://uudenmaanpiiri.mll.fi/vapaaehtoisille/perhekummiksi/

 

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo, Helsinki, Kauniainen, Kirkkonummi, Kerava, Porvoo, Tuusula, Nurmijärvi, Järvenpää, Lohja, Sipoo, Vihti, Loviisa

Yhteystiedot

MLL Uudenmaan piiri

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tähän tehtävään

Täytä alla olevaan lomakkeeseen omat tietosi ja paina lopuksi lähetä. Ilmoittautuminen lomakkeen kautta on mahdollista 16 vuotta täyttäneille henkilöille. Suosittelemme antamaan myös sähköpostiosoitteen, jolloin saat ilmoittautumisestasi viestin sähköpostiisi. Kaikki kentät ovat pakollisia.

Ilmoittautuminen päättyy 31.05.2021


arkipäivisin
arki-iltaisin
viikonloppuisin
ei rajoituksia

kertaluonteinen
1-2 kertaa viikossa
1-2 kertaa kuukaudessa
1-4 kertaa vuodessa
sopimuksen mukaan