Päivystäjäksi vertaistukipuhelimeen

Suoritus ajankohta: 1.3.2022 - 30.06.2022 / Haku päättyy: 30.6.2022 / auttava puhelin ja nettineuvonta, vertaistukitoiminta (vertaistoiminta) / Uskontojen uhrien tuki ry

Haluatko auttaa uskonyhteisöissä vaikeuksiin joutuneita omien kokemustesi tai esim. opintojesi tarjoaman tietotaidon pohjalta? Ovatko ihmisten kohtaaminen ja kuunteleminen vahvuuksiasi? Sopiiko sinulle itsenäinen vapaaehtoistehtävä, jota voit tehdä paikkakunnasta riippumatta? Jos vastasit kyllä, saatat olla etsimämme vapaaehtoinen vertaistukipuhelimen päivystäjä.

Uskonnon uhrien tuki ry:n vertaistukipuhelin päivystää tiistaisin klo 18-20 ja torstaisin klo 13-15. Vertaistukipuhelimen päivystäjinä toimii joukko UUT:n vapaaehtoistyöntekijöitä, ja heitä sitoo vaitiolovelvollisuus. Vertaistukipuhelimessa päivystää yksi vapaaehtoinen kerrallaan. Päivystysvuoroja on mahdollista ottaa sen verran, kuin omiin aikatauluihin sopii, esimerkiksi kerran kuukaudessa. Tukenasi tehtävässä ovat UUT:n henkilökunta ja työnohjaaja. Uudet vapaaehtoiset saavat tehtäväänsä kattavan perehdytyksen. Lisäksi järjestämme vapaaehtoisillemme täydentäviä koulutuksia ja vapaamuotoisia virkistystapahtumia. UUT:n vapaaehtoisena saat muun muassa uusia kokemuksia ja tuttavuuksia, auttamisen iloa sekä mahdollisuuden toimia tärkeän mission puolesta ja vaikuttaa yhteiskuntaan.

UUT on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton järjestö, joka tukee uskonnollisissa yhteisöissä vaikeuksiin joutuneita ja edistää mielenterveyttä vertaistuen keinoin. Vertaistukitoiminnan lisäksi pyrimme tiedotus- ja vaikuttamistoiminnallamme siihen, että uskonnollisten yhteisöjen jäseniään ja entisiä jäseniään kohtaan harjoittamia ihmisoikeusloukkauksia, hengellistä väkivaltaa ja syrjintää ei hyväksytä. Toimintamme on valtakunnallista, toimistomme sijaitsee Helsingissä.

UUT:n toiminta ei olisi mahdollista ilman vapaaehtoistyöntekijöitämme. Tule tekemään merkityksellistä vapaaehtoistyötä!

Toiminta-alue

Valtakunnallinen

Tehtävä suoritetaan puhelimitse
Kyllä

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Arki-iltaisin
  • Arkipäivisin
  • Sovittavissa

Asiasanat

auttava puhelin, vertaistukipuhelin, hengellinen väkivalta, uskonnot, maailmankatsomukset

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. – )

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Suurin osa vapaaehtoisistamme on vertaisia, joilla on omakohtaisia kokemuksia jaettavaksi. Vertaistukija ei ole ammattiauttaja, mutta hänellä on tarjota jotain kullanarvoista, mitä ammattilaisella välttämättä ei: ymmärrystä ja myötätuntoa niitä kokemuksia ja tunteita kohtaan, joita hengellisen väkivallan kohteeksi joutunut ihminen on elämässään kohdannut.

Tavallisen ihmisen tiedot ja taidot sekä kyky kohdata muita myötätunnolla riittävät vertaistukijan tehtävässä. Oma tausta ja mahdolliset raskaat kokemukset tulisivat kuitenkin olla riittävän pitkälle käsiteltyinä, jotta toiminta ei käy liian kuormittavaksi.

Toivomme vapaaehtoisiltamme sovituista säännöistä ja sopimuksista kiinni pitämistä, toiminnan uskonnolliseen puolueettomuuteen ja vaitiolovelvollisuuteen sitoutumista sekä toisten ihmisten yhdenvertaista ja kunnioittavaa kohtaamista.