Tule Planin maahanmuuttajatyön vapaaehtoiseksi

Suoritus ajankohta: 16.1.2018 / Haku päättyy: 12.1.2018 / ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus, ystävätoiminta (ei edellytä vertaisuutta)

Tule tekemään mielenkiintoista vapaaehtoistyötä maahanmuuttajaperheiden ja nuorten parissa

Plan International Suomen maahanmuuttajatyö tukee Suomeen muuttaneita nuoria ja perheitä erityisesti kotoutumisen alkuvaiheissa. Maahanmuuttajatyön hankkeissa on mahdollisuuksia monenlaiseen vapaaehtoistyöhön. Nyt etsimme vapaaehtoisia kahteen hankkeeseen. Kaikki toimintamme sijoittuu pääkaupunkiseudulle.

Matkalla – tukea maahanmuuttajien arkeen

Matkalla-projektin vapaaehtoistoiminnassa tuetaan projektissa mukana olevien maahanmuuttajaperheiden mahdollisuutta tutustua suomalaiseen yhteiskuntaan, kulttuuriin sekä vapaa-ajantoiminnan tarjoamiin mahdollisuuksiin pääkaupunkiseudulla. Vapaaehtoiset voivat olla mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa erilasia retkiä, tapahtumia ja keskusteluiltoja vanhemmille ja koko perheelle. Vapaaehtoiset voivat olla myös mukana vanhempien kanssa erilaisilla tutustumiskäynneillä ja sekä luentotilaisuuksissa.

Muuttajat!-demokratiakasvatushanke

Muuttajat!-hankkeessa edistämme maahanmuuttajanuorten osallistumista yhteiskuntaan. Hankkeen vapaaehtoisena ohjaat nuorten pienryhmätoimintaa yhdessä muiden vapaaehtoisten ja työntekijöiden kanssa. Pienryhmät voivat työskennellä yhteiskunnallisten teemojen kuten poliittinen osallistuminen ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen parissa tai niissä voidaan edistää arjen osallistumista esimerkiksi harrastusten ja vapaaehtoistoiminnan parissa. Muuttajat!-hankkeen vapaaehtoisiksi etsimme 18-29-vuotiaita nuoria aikuisia. Osa toiminnasta tapahtuu arkisin päivällä ja osa toiminnasta iltaisin.

Vapaaehtoisena et tarvitse aiempaa kokemusta. Toivomme sinulta avointa mieltä ja aitoa halua kohdata erilaisista taustoista tulevia ihmisiä. Kaikki vapaaehtoiset koulutetaan tehtävään. Järjestämme kaksiosaisen koulutuksen tiistai-iltana 16.1. ja lauantaina 3.2.

Mikäli kiinnostuit, ilmoittaudu mukaan toimintaan oheisen linkin kautta. Ilmoittautuminen viimeistään 12.1. 2018 mennessä.

https://lahjoita.plan.fi/surveys/maahanmuutajatiimi/vapaaehtoisrekry-201

Lisätietoja vapaaehtoisuudesta antaa koordinaattori Susanna Salmijärvi (susanna.salmijarvi@plan.fi / 050 346 9579).

Tervetuloa mukaan mielenkiintoiseen vapaaehtoistoimintaan!

 

 

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Helsinki, Espoo, Vantaa

Yhteystiedot

Toiminnan aiheet

maahanmuuttajat

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

nuoret (13-17 v.), aikuiset (30-62 v.)

Toiveet ja edellytykset